Ανάπτυξη – Κατασκευή Εξειδικευμένου Λογισμικού

Πότε είναι αναγκαίο το εξειδικευμένο λογισμικό για την επιχείρηση σας;

Χωρίς αμφιβολία η χρήση της πληροφορικής στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον έχει καθιερωθεί και αποτελεί σημαντικό πυλώνα κάθε επιχείρησης που σέβεται τον εαυτό της, ανεξάρτητα από το μέγεθος της. Ένας από τους πρωταρχικούς ρόλους στη λειτουργία κάθε επιχείρησης ανήκει στο λογισμικό το οποίο χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων τα οποία αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια μιας εταιρείας.

Σήμερα είναι αδιανόητο για κάθε επιχείρηση να μην αξιοποιεί βασικά εργαλεία της σύγχρονης πληροφορικής όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), τους επεξεργαστές κειμένου, τα φύλλα εργασίας καθώς και άλλα που συνήθως αποτελούν μέρη ενός εμπορικού πακέτου εφαρμογών. Τέτοιου είδους εφαρμογές είναι το δημοφιλές MS Office, εφαρμογές ανοιχτού λογισμικού όπως το Open Office ή το Libreoffice αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές όπως το Google Office Suite κλπ. Επίσης σε πολλές επιχειρήσεις λειτουργούν  και εμπορικά πακέτα λογισμικού που αξιοποιούνται για τις ειδικές ανάγκες του μηχανογραφημένου λογιστηρίου, της αποθήκης και άλλων τμημάτων.

Εμπορικό Λογισμικό, επίλυση ή δημιουργία προβλημάτων;

Η χρήση όλων αυτών των εφαρμογών είναι αναγκαία συνθήκη για την καλή λειτουργία κάθε επιχείρησης. Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις όπου η χρήση των εμπορικών πακέτων λογισμικού δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει. Επιχειρήσεις οι οποίες έχουν συνεχή ανάπτυξη αντιμετωπίζουν συχνά τέτοια θέματα. Άλλωστε καμία επιχείρηση δεν είναι στατική, το επιχειρηματικό αντικείμενο είναι κάτι δυναμικό και στη διάρκεια των ετών λειτουργίας καθώς αναπτύσσεται το συνηθισμένο εμπορικό λογισμικό αδυνατεί να καλύψει τις νέες συνθήκες και ανάγκες στον τομέα της πληροφορικής. Αυτό είναι κάτι φυσικό καθώς τα οι διάφορες σουίτες γραφείου έχουν περιορισμένες δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων. 

Ποιο είναι το κρίσιμο σημείο για την επιλογή λογισμικού;

Υπάρχει πάντα ένα κρίσιμο σημείο στον τομέα της πληροφορικής το οποίο τα στελέχη μιας επιχείρησης πρέπει να εντοπίσουν πριν είναι αργά. Αυτό παρατηρείται κυρίως με δεδομένα τα οποία αποθηκεύονται και επεξεργάζονται σε ηλεκτρονικά φύλλα εργασίας (spreadsheets). Τα φύλλα εργασίας είναι χωρίς αμφιβολία ένα πανίσχυρο εργαλείο και καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη συμβολή τους. Όμως με την πάροδο της λειτουργίας της επιχείρησης ο όγκος δεδομένων που συσσωρεύεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ξεπερνά τις δυνατότητες του εμπορικού λογισμικού το οποίο πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις καθώς δε σχεδιάστηκε γι αυτό. Κολλήματα, αργή απόκριση, ανακολουθία δεδομένων και πολλά άλλα δείχνουν ότι αυτό είναι το κρίσιμο σημείο όπου η επιχείρηση πλέον αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα. Η διοίκηση πρέπει να δράσει άμεσα για να λύσει το πρόβλημα αφού η όποια καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του θα επιφέρει περισσότερα προβλήματα.

Σε αυτό το κρίσιμο η λύση είναι μονόδρομος και δεν είναι άλλη από την επένδυση στο σχεδιασμό και ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού. Οι εταιρείες συχνά στρέφονται στην ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού όταν κανένα εμπορικό προϊόν δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους ή δεν επιλύει το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο προκύπτει.  Ο προσδιορισμός του πότε είναι καλύτερο για την εταιρεία σας να επενδύσει σε εξειδικευμένο λογισμικό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.

Λογισμικό προσαρμοσμένο στην επιχείρηση σας

Όταν η εταιρεία σας επενδύει σε σχεδιασμό και ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού, στο στόχαστρο είναι συγκεκριμένες ανάγκες και προβλήματα της επιχείρησης σας. Το τελικό προϊόν είναι κεντρικό για την επιχείρησή σας και εστιάζει σε αυτό που πραγματικά θέλετε να πετύχετε. Οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού συνεργάζονται μαζί σας για να ικανοποιήσουν τους στόχους σας και να δημιουργήσουν έχοντας κατά νου τους βασικούς στόχους σας. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να κάνετε υποδείξεις για να διασφαλίσετε ότι η ομάδα ανάπτυξης δημιουργεί το ιδανικό προϊόν για την επιχείρηση σας. Στο τέλος αυτές οι εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού θα έχουν σχεδιαστεί για να ευθυγραμμίζονται με το αντικείμενο της επιχείρησής σας.

Λογισμικό με Βελτιωμένη Ασφάλεια

Συχνά, όταν μια επιχείρηση επενδύει σε ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού, επενδύει σε καλύτερη ασφάλεια για τα δεδομένα της. Εφόσον ελέγχετε το λογισμικό, μπορείτε να ορίσετε τα επίπεδα ασφάλειας, τα επίπεδα πρόσβασης των διαφόρων χρηστών (user role system) και το τελικό αποτέλεσμα του υποσυστήματος εμφανίσεων και αναφορών (reporting system).

Υποστήριξη Λογισμικού

Η υποστήριξη ενός εξειδικευμένου λογισμικού είναι βασική και αναγκαία για την επιχείρηση σας. Τα εξειδικευμένα συστήματα λογισμικού πρέπει να διαθέτουν ομάδα τεχνικής υποστήριξης που να κατανοεί πλήρως τη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης του προϊόντος για την επιχείρηση σας. Η διαδικασία υποστήριξης μπορεί να βοηθήσει με τυχόν προβλήματα ή ενημερώσεις ώστε το λογισμικό σας να προχωρά και να εξελίσσεται συνεχώς.

Πληροφοριακό Σύστημα Μόνο για την επιχείρηση σας

Το εξειδικευμένο λογισμικό είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: προϊόντα λογισμικού που είναι πλήρως προσαρμοσμένα στους στόχους και τις ανάγκες της επιχείρησης σας. Η σχεδίαση και ανάπτυξη – κατασκευή εξειδικευμένου λογισμικού είναι η σωστότερη επιλογή για εσάς όταν κανένα συνηθισμένο εμπορικό λογισμικό δεν ταιριάζει ή δεν καλύπτει τις τρέχουσες επιχειρηματικές σας διαδικασίες. Θα καταφέρει να χειριστεί τις καθημερινές επιχειρηματικές σας διαδικασίες και θα εξελίσσεται συνεχώς για να ταιριάζει με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Λύση στην Ανάπτυξη – Κατασκευή Λογισμικού για Επιχειρήσεις

Παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη – κατασκευή και την υποστήριξη εξειδικευμένου και προσαρμοσμένου λογισμικού. Με την πολύχρονη εμπειρία μας στον τομέα ανάπτυξης – κατασκευής λογισμικού, σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε εφαρμογές με ευέλικτα εργαλεία προγραμματισμού και τη χρήση αξιόπιστων βάσεων δεδομένων.
Με τη χρήση εργαλείων τα οποία έχουν αναπτυχθεί από εμάς παραδίδουμε στους πελάτες μας πλήρως παραμετροποιημένες εφαρμογές που δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην επεξεργασία του αυξανόμενου όγκου δεδομένων που παράγονται στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να εξετάσουμε και να διαπιστώσουμε από κοινού τις λύσεις που μπορεί να δώσει η ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού στην επιχείρηση σας.