Διαδικτυακή Επιχειρηματική Ταυτότητα

Τι είναι η Διαδικτυακή Επιχειρηματική Ταυτότητα;
Γιατί είναι αναγκαία για κάθε επιχείρηση;

Χωρίς αμφιβολία το διαδίκτυο παίζει ένα πρωταρχικό ρόλο στη καθημερινή μας ζωή. Η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών που επήλθαν από την δημιουργία του έως σήμερα που έχει γίνει αναγκαίο για όλους, οδήγησαν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις σε νέα μονοπάτια. 

Στο νέο ψηφιακό τοπίο, οι επιχειρήσεις με αντανακλαστικά αφουγκράστηκαν γρήγορα τις αλλαγές που οδήγησαν στο διαδικτυακό εμπόριο και με την αξιοποίηση των νέων εργαλείων προβολής δημιούργησαν η καθεμιά τη Διαδικτυακή της Επιχειρηματική Ταυτότητα.

Διαδικτυακή προβολή της επιχείρησης

Αναμφίβολα το ζητούμενο για κάθε επιχείρηση είναι η προβολή της και το διαδίκτυο με την αμεσότητα, την ευκολία, τη συνεχή εξέλιξη και μια σειρά από άλλα πλεονεκτήματα, έχει πλέον τα πρωτεία στον τομέα της προβολής των επιχειρήσεων, των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

διαδικτυακη επιχειρηματικη ταυτοτητα

Διαδικτυακά Εργαλεία Προβολής Επιχειρήσεων

Οι επιχειρήσεις για να πετύχουν την προβολή τους αγκάλιασαν τις νέες τεχνολογίες σχεδόν εν τη γενέσει τους. Σήμερα η διαδικτυακή προβολή επιτυγχάνεται με μια σειρά από διαθέσιμα εργαλεία τα οποία έχουν εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια. Τα διαδικτυακά εργαλεία προβολής άτυπα κατατάσσονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες οι οποίες είναι:

 • τα έτοιμα εργαλεία προβολής, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα
 • τα εργαλεία προβολής, μέσα από τις αυτόνομες επιχειρηματικές ιστοσελίδες.

Σε κάθε περίπτωση οι λύσεις που επιλέγονται αποτελούν μέρος της Διαδικτυακής Επιχειρηματικής Ταυτότητας της κάθε επιχείρησης που αποφασίζει να προβληθεί και να έρθει σε επαφή με το καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται μέσω του διαδικτύου.

Επιχειρηματική Προβολή μέσω των Κοινωνικών Δικτύων

Στην πρώτη κατηγορία έχουμε διάφορα εργαλεία προβολής τα οποία έχουν δημιουργηθεί μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες των κοινωνικών δικτυών. Εδώ κατατάσσονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως τα:

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν εξειδικευμένα περιβάλλοντα με πλήθος εργαλείων προβολής για τις επιχειρήσεις, το καθένα προσαρμοσμένο στη δική του φιλοσοφία και μορφή. 

Τα εργαλεία αυτά συνήθως δίνονται δωρεάν ως σελίδες για κάθε επιχείρηση. Προσφέρουν βασική προβολή και μπορούν να επεκταθούν με πληρωμένα πακέτα διαφημίσεων τα οποία ποικίλουν ανάλογα με το είδος της πλατφόρμας. Μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης η κάθε επιχείρηση έχει τη δυνατότητα μιας σειράς παραμετροποιήσεων όπως ο ορισμός του κοινού στο οποίο απευθύνεται μέσω της ηλικίας, του φύλου, της γεωγραφικής περιοχής κλπ.

Σε κάθε περίπτωση όμως η επιχείρηση που θα επιλέξει να προβάλλεται μόνο μέσα από αυτή την κατηγορία αναγκάζεται να περιοριστεί στα όρια των εργαλείων αυτών. 

κατασκευή ιστοσελίδων wordpress

Σύνθεση της Διαδικτυακής Επιχειρηματικής Ταυτότητας

Η Διαδικτυακή Επιχειρηματική Ταυτότητα συμβάλει στο μέγιστο βαθμό στην προβολή της επιχείρησης. Η σύνθεση της ταυτότητας δημιουργείται από τους κρίσιμους παράγοντες της σωστής και ορθής παρουσίασης περιεχομένου, που βαζίζονται στο πνεύμα και τη φιλοσοφία της επιχείρησης. Η προβολή της επιχείρησης μέσα από εργαλεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνθέτει από μόνη της μια Διαδικτυακή Επιχειρηματική Ταυτότητα, που βασίζεται στις πληροφορίες και στο περιεχόμενο τα οποία προβάλλονται μέσω αυτών.

Επιχειρηματική Προβολή με αυτόνομη ιστοσελίδα

Τα όρια αυτών των εργαλείων όμως, στερούν την προβολή της πλήρους ταυτότητας η οποία μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα με την ανάπτυξη αυτόνομου ιστότοπου, στον οποίο θα φιλοξενηθεί η εκάστοτε ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό κατάστημα. Η αυτονομία του ιστοτόπου επιτρέπει στην επιχείρηση, σε συνεργασία με τους προγραμματιστές, να συνθέσουν μέσα από τα διαθέσιμα εργαλεία την διαδικτυακή επιχειρηματική ταυτότητα και να την εμπλουτίσουν χωρίς τα όρια των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης. Οι τελικοί αποδέκτες του αποτελέσματος, δηλαδή οι επισκέπτες της ιστοσελίδας, πλέον έρχονται σε άμεση επαφή με περιεχόμενο το οποίο αντικατροπτίζει την ταυτότητα της επιχείρησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς περιορισμούς. Τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες παρουσιάζονται άμεσα, καθώς στην τελική επιλογή προβολής το λόγο έχει μόνο η επιχείρηση χωρίς κανέναν άλλο ενδιάμεσο.

Η ιστοσελίδα στο κέντρο προβολής της επιχείρησης σας

Οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να προβάλλονται στο διαδίκτυο μέσω της δικής τους ιστοσελίδας φυσικά δεν σταματούν να προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα χρησιμοποιούν για την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, μετατρέποντας τα όμως σε πύλες εισόδου επισκεπτών προς την εταιρική ιστοσελίδα. Έτσι κάθε δημοσίευση στο facebookinstagramtwitter κλπ έχει στόχο να οδηγήσει επισκέπτες στον εταιρικό ιστότοπο όπου ο επισκέπτης-καταναλωτής έρχεται σε άμεση επαφή με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες δηλαδή με την πρωτογενή οργανισμό που τα παρέχει. Ο επισκέπτης έρχεται σε άμεση επαφή με τη Διαδικτυακή Επιχειρηματική Ταυτότητα, η οποία αποτελεί την ψηφιακή βιτρίνα της διαδικτυακής εποχής, έτσι ως καταναλωτής και υποψήφιος πελάτης έχει τη δυνατότητα να εμβαθύνει σε πληροφορίες που δεν παρέχονται από τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

υποστηριξη support eshop woocommerce

WordPress ο κυρίαρχος στην προβολή μιας επιχείρησης

Για την προβολή μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες εργαλεία ανοιχτού λογισμικού διαθέσιμα για την ανάπτυξη ιστοσελίδων ή ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού όμως είναι το εργαλείο WordPress, το πιο ευρέως διαδεδομένο CMS (Content Management System) στα ελληνικά Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου το οποίο χρησιμοποιείται για:

Το WordPress έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα τα οποία το καθιερώσαν ως το ιδανικότερο μέσο για τη προβολή εταιρικών ιστοσελίδων όπως:

 • Πλήθος θεμάτων – templates
 • Πλήθος πρόσθετων – plugins
 • Ευκολία χρήσης
 • Σταθερές ενημερώσεις
 • Σύστημα χρηστών – ρόλων
 • Responsive design φιλικό στη προβολή μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) ή tablets
 • SEO friendly καθώς η δομή του είναι φιλική στις μηχανές αναζήτησης όπως τα GoogleBing κλπ
 • Ανοιχτή δομή για επικοινωνία με διάφορες πλατφόρμες όπως Google Analytics, Google Search Console, Facebook, Mailchimp κλπ
 • Μετάφραση σε όλες τις λειτουργίες και φυσικά στα ελληνικά

Κατασκευή Ιστοσελίδων με WordPress

Παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην κατασκευή ιστοσελίδων με την πλατφόρμα WordPress. Παραδίδουμε στους πελάτες μας μια πλήρως παραμετροποιήσιμη ιστοσελίδα με την πλατφόρμα του WordPress η οποία θα προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Διαδικτυακή Επιχειρηματική Ταυτότητα της κάθε επιχείρησης.

Αν σας ενδιαφέρει η καλύτερη προβολή της ταυτότητας της επιχείρησης σας στο διαδίκτυο επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.