Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή Ιστοσελίδα;

Σε έναν κόσμο όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η κύρια πλατφόρμα συνομιλίας και επικοινωνίας μεταξύ των εταιριών και του κοινού τους, πόσο σημαντικές είναι οι αυτόνομες ιστοσελίδες σήμερα;

Τι είναι καλύτερο για την επιχείρηση σας;
Μια απλή παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;
Μια εταιρική ιστοσελίδα;
Μήπως και τα δύο;

Στην ψηφιακή εποχή, η παρουσία στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε μια ιστοσελίδα ή μήπως οι πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και το LinkedIn είναι αρκετές για την προώθηση της επιχείρησης σας;

Είτε είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, φωτογράφος ή σχεδιαστής ιστοσελίδων ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας, εάν υπάρχει ένα πράγμα που χρειάζεστε, είναι μια δική σας ιστοσελίδα. Σε αυτό το άρθρο μας θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο και θα μάθετε γιατί οι επιχειρηματίες χρειάζονται ακόμη και σήμερα μια δική τους ιστοσελίδα.

Τι είναι καλύτερο για την επιχείρηση σας;
Μια απλή παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;
Μια εταιρική ιστοσελίδα;
Μήπως και τα δύο;

Social Media – Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των σελίδων των μέσων κοινωνική δικτύωσης και των ιστότοπων είναι ότι οι σελίδες κοινωνικών μέσων είναι πολύ πιο εύκολες και γρηγορότερες.

Χρειάζεται περίπου μια ώρα για να δημιουργήσετε μια σελίδα σε ένα μέσο κοινωνικής δικτυώσης και μπορείτε ακόμη και να ανακατευθύνετε το domain σας (εάν έχετε) σε αυτή τη σελίδα .

Σήμερα έχει αποδειχθεί ότι το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – δηλαδή περισσότεροι 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δημοτικότητα αυτών των μέσων. Το κοινό βρίσκεται εκεί αλλά πρέπει να το προσεγγίσετε με στόχευση και πληρωμένες διαφημίσεις.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη των μέσων κοινωνικής δικτυώσης για τους επιχειρηματίες είναι η γνωστοποίηση της επιχείρησης και τους αντικειμένου της. Οι δυνατότητες πρόσβασης στο κοινό είναι απεριόριστες.

Εν ολίγοις, με μια καλή στρατηγική για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συναρπαστικό και σχετικό περιεχόμενο με το αντικείμενο της επιχείρησης, σε συνδυασμό με μια στρατηγική πληρωμένης διαφήμισης, έχετε τη δυνατότητα να τραβήξετε την προσοχή υποψήφιων πελατών και να αυξήσετε την προβολή της επωνυμίας σας.

Φυσικά όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, όμως υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία όμως μπορείτε να αντισταθμίσετε με μια αυτόνομη ιστοσελίδα για την επιχείρηση σας.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα:

Τα πλεονεκτήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

Τα κοινωνικά μέσα έχουν πολλά οφέλη καθώς λειτουργούν ως επικοινωνία από στόμα σε στόμα, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Αν χρησιμοποιηθούν σωστά θα σας δώσουν την ευκαιρία να προσεγγίσετε ένα μεγάλο πλήθος ατόμων που μπορεί να ενδιαφέρονται για το αντικείμενο της επιχείρησης σας.

Τα πλεονεκτήματα των μέσων κοινωνικής δικτυώσης περιλαμβάνουν:

 • Δυνατότητες για αυξημένες πωλήσεις.
 • Δυνατότητες για υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.
 • Άμεση αξιολόγηση από τους πελάτες.
 • Μπορείτε εύκολα να πραγματοποιήσετε έρευνα αγοράς για τους πελάτες σας και να αποκτήσετε καλύτερη εικόνα για τα ενδιαφέροντά τους.
 • Τεράστιες ευκαιρίες δικτύωσης με πελάτες και άλλες επιχειρήσεις.
 • Εύκολη οικοδόμηση σταθερών σχέσεων λόγω αλληλεπίδρασης.
 • Δυνατότητα να επικοινωνείτε απευθείας με τους πελάτες σας σε πραγματικό χρόνο.
 • Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές.
 • Η εγκατάσταση είναι δωρεάν και πολύ εύκολη.
 • Μηδενικό κόστος συντήρησης.
 • Είναι διεθνή και προσφέρουν πρόσβαση σε υποψήφιους πελάτες – καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη και αφοσίωση μεταξύ της επωνυμίας και του κοινού σας μέσω των ενημερώσεων σας και του τρόπου με τον οποίο επικοινωνείτε με τους ακόλουθους σας.

Τα μειονεκτήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

Όσο φοβερό κι αν ακούγεται δυστυχώς, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 • Θα μπορούσατε να ξοδέψετε ώρες δημιουργώντας περιεχόμενο που παίρνει λίγη ή καθόλου προβολή.
 • Εάν δεν αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας, θα χάσετε την εμπιστοσύνη του.
 • Εμφανίζονται αρνητικά σχόλια που μπορούν δουν όλοι.
 • Δύσκολο να ξεχωρίσεις εξαιτίας του ανταγωνισμού.
 • Πρέπει να ακολουθήσετε τα προκαθορισμένα όρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε αντίθεση με έναν ιστότοπο, πρέπει να ακολουθήσετε τη σχεδίαση της πλατφόρμας που χρησιμοποιείτε.
 • Έλλειψη ελέγχου αφού δεν εμποδίζεται κάποιος να αναφέρει ή να μοιραστεί τη σελίδα σας με αρνητικό τρόπο.
 • Το επίπεδο ελέγχου επισκεψιμότητας είναι πολύ περιορισμένο σε σχέση με μια αυτόνομη ιστοσελίδα. Δυστυχώς έχετε πρόσβαση μόνο στις πληροφορίες που σας παρέχει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
 • Κοστίζουν ακριβά.  Αν δεν ξοδέψετε λεφτά για διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι δύσκολο να προσεγγίσετε το κοινό που έχετε ως στόχο για την επιχείρηση σας.
 • Δεν σας ανήκει τίποτα για με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει έλλειψη ιδιοκτησίας. Η πλατφόρμα ελέγχει το περιεχόμενο που δημοσιεύετε μέσω του ελέγχου των όρων και προϋποθέσεων.

Εν ολίγοις, υπάρχουν πολλά οφέλη από τα μέσα κοινωνικής δικτυώσης που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας της επιχείρησης σας. Όμως θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί με την ύπαρξη αυτόνομης ιστοσελίδας.

Μια ιστοσελίδα για την επιχείρηση σας

Η κατοχή μιας ιστοσελίδας, σας επιτρέπει να έχετε τον πλήρη έλεγχο της επωνυμίας σας. Η ιστοσελίδα είναι δική σας και έχετε την πλήρη και απόλυτη κυριότητα σε αυτήν.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εσάς, καθιστώντας την την απόλυτη πλατφόρμα για να αντικατοπτρίζει ακριβώς ποια είναι η επιχείρηση σας, γιατί κάνει αυτό που κάνει, τι την κάνει διαφορετικό από τον ανταγωνισμό. Η αυτόνομη ιστοσελίδα είναι η διαδικτυακή εταιρική ταυτότητα της επιχείρησης σας.

Η κατοχή μιας αυτόνομης ιστοσελίδας σάς προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά όσον αφορά την επωνυμία σας. Δεν υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθήσετε, ούτε πρέπει να ανησυχείτε για το κλείσιμο. Όσο πληρώνετε, θα είναι πάντα εκεί.

Η κατοχή του δικού σας domain σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο αποκλειστικό για την επωνυμία σας, περιεχόμενο με τη μορφή ιστολογίων που μπορεί να βρεθεί μόνο στον ιστότοπό σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να βρεθείτε στις μηχανές αναζήτησης με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τις υπηρεσίες σας ή τα προϊόντα της επιχείρησης σας.

Το να έχετε τη δική σας ιστοσελίδα σημαίνει να δημιουργήσετε μια παρουσία με τους δικούς σας όρους, όπως θέλετε.

Τα πλεονεκτήματα μιας αυτόνομης ιστοσελίδας:

 • Είναι ιδανικό για παραπομπές – οι υπάρχοντες πελάτες σας μπορούν να παραπέμψουν την επιχείρησή σας στους φίλους τους με έναν μόνο σύνδεσμο, δίνοντάς τους πρόσβαση σε ότι έχει σχέση με την επιχείρηση σας.
 • Είναι εύκολο να ενημερώνετε με νέο υλικό την ιστοσελίδα σας με αυξημένη χρηστικότητα χωρίς την ανάγκη υποστήριξης.
 • Η αυτόνομη ιστοσελίδα καθιερώνει μια ισχυρή διαδικτυακή εταιρική ταυτότητα. Το να έχετε το δικό σας domain σας κάνει πιο αξιόπιστο, δημιουργώντας αμέσως εμπιστοσύνη μεταξύ της επωνυμίας και του κοινού σας.
 • Προσαρμοσμένες διευθύνσεις email – επίσης εξαιρετικές για αξιοπιστία, με έναν ιστότοπο που διαθέτει μια αυθεντική διεύθυνση email για εσάς, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους σας.
 • Μπορείτε να στείλετε ενημερώσεις μέσω email στην πελατειακή σας βάση απευθείας από τον ιστότοπό σας.
 • Είναι μια οικονομική επένδυση λαμβάνοντας υπόψη τι θα λάβετε σε αντάλλαγμα.  Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι συχνά μια εφάπαξ χρέωση και στη συνέχεια θα έχετε ένα διαδικτυακό τόπο για την επωνυμία σας, για πάντα.
 • Απόλυτος έλεγχος. Έχοντας τη δική σας ιστοσελίδα, υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές σχετικά με την εμφάνιση, την αίσθηση και τα χαρακτηριστικά.
 • Καλύτερο μάρκετινγκ. Οι δυνατότητες επικοινωνίας είναι ατελείωτες, επιτρέποντάς σας να παρουσιάσετε την επιχείρηση σας στο κοινό σας πιο δημιουργικά και μοναδικά. Μπορείτε να προσθέσετε βίντεο, ιστολόγια, κριτικές πελατών και συχνές ερωτήσεις. Είναι στο χέρι σας να δημιουργήσετε χωρίς περιορισμούς.
 • Μειωμένο λειτουργικό κόστος. Εάν πουλάτε κάτι, μπορείτε να προσθέσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει τα τεράστια λειτουργικά κόστη, όπως η ενοικίαση ενός φυσικού καταστήματος ή η ύπαρξη πολλών υπαλλήλων.
 • Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο
 • Πλήρης ανίχνευση. Μπορείτε να παρακολουθείτε όλη τη δραστηριότητα στη ιστοσελίδα σας. Από πού προέρχονται οι επισκέπτες σας, πόσο καιρό παραμένουν σε κάθε μεμονωμένη σελίδα σας, πόσα άτομα επισκέφθηκαν τον ιστότοπό σας, πώς σας βρήκαν και πόσα άτομα σας έστειλαν μηνύματα ή email.
 • Δημιουργία συνδέσμων. Εάν το περιεχόμενό σας είναι αρκετά ισχυρό και έχετε πολλούς ιστότοπους που συνδέονται μαζί σας, οι μηχανές αναζήτησης θα βλέπουν τον ιστότοπό σας ως μια σχετική και πολύτιμη πηγή πληροφοριών, ενισχύοντας την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης.
 • Αυξημένες πωλήσεις. Όσο πιο ενημερωτικός είναι ο ιστότοπός σας, τόσο περισσότερους επισκέπτες θα έχετε και όσο υψηλότερη είναι η κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, τόσο πιθανότερο είναι να πραγματοποιήσετε πωλήσεις.

Φυσικά, μπορεί να υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα όταν έχετε τη δική σας ιστοσελίδα, αλλά τίποτα που δεν μπορείτε να χειριστείτε.

Τα μειονεκτήματα μιας αυτόνομης ιστοσελίδας:

 • Συντήρηση. Εάν έχετε μια μεγάλη ιστοσελίδα πλούσια σε περιεχόμενο, η διατήρησή της μπορεί να διαρκέσει πολύ σε χρόνο και προσπάθεια.
 • Αυξημένες προσπάθειες μάρκετινγκ. Θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας. Θα χρειαστείτε μια σοβαρή ψηφιακή στρατηγική μάρκετινγκ για να το κάνετε.
 • Σχεδιασμός και ρυθμίσεις. Όσο πιο περίπλοκη είναι η λειτουργικότητα και ο σχεδιασμός της ιστοσελίδα σας, τόσο περισσότερο θα κοστίσει να δημιουργηθεί. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο.
Συνοψίζοντας:

Η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι η καρδιά της διαδικτυακής παρουσίας σας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είναι το εργαλείο μάρκετινγκ. Και τα δύο συμβαδίζουν, και τα δύο είναι ζωτικής σημασίας για την online επιτυχία στη σύγχρονη εποχή.

Το συμπέρασμα είναι απλό:

Στην ψηφιακή εποχή, χρειάζεστε έναν ιστότοπο, αλλά χρειάζεστε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαθέτοντας τη δικής σας ιστοσελίδα, έχετε τον απόλυτο έλεγχο της διαδικτυακής σας παρουσίας, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς όφελός σας. Στην ιδανική περίπτωση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πλατφόρμα μάρκετινγκ με σκοπό να φέρνουν επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επισκεψιμότητα με τους δικούς σας όρους, για πολλούς σκοπούς, ανάλογα με τους στόχους της επιχείρηση σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιχειρηματίες εξακολουθούν να χρειάζονται αυτόνομη ιστοσελίδα ακόμη και σήμερα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει απλώς να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για να προσεγγίσουν νέο κοινό, να αλληλεπιδράσουν μαζί τους σε ανθρώπινο επίπεδο και να αναπτύξουν την επιχείρησή σας.

Παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων & υποστήριξης ιστοσελίδων.
Παραδίδουμε στους πελάτες της μια πλήρως παραμετροποιήσιμες δυναμικές ιστοσελίδες με την πλατφόρμα του WordPress η οποία θα προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιχείρηση σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την καλύτερη αξιοποίηση των διαδικτυακών μέσων προβολής της επιχείρησης σας.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Blog, Homepage