Ελεύθερο Υλικό με το Pixabay

Είτε δημιουργείτε μια ιστοσελίδα, μια εφαρμογή, μια παρουσίαση ή ένα βίντεο το σίγουρο είναι πως θα χρειαστείτε υλικό. Φωτογραφίες, βίντεο και μουσική είναι από τα πιο βασικά αντικείμενα τα οποία θα δώσουν άλλη αίσθηση στο τελικό αποτέλεσμα της εργασίας σας.

Δεν είναι αναγκαίος ένας τεράστιος προϋπολογισμό για να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπέροχες φωτογραφίες, βίντεο και μουσική χωρίς δικαιώματα, καθώς υπάρχουν πολλές δωρεάν επιλογές.

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε μια από τις πιος δημοφιλείς, το Pixabay.

Είναι πραγματικά δωρεάν;

Το δωρεάν ακούγεται καλό, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Εάν κάποιος έχει ανεβάσει μια φωτογραφία για την οποία δεν έχει τα δικαιώματα σε μια βάση δεδομένων και αποφασίσετε να τη χρησιμοποιήσετε, μπορεί γρήγορα να βρεθείτε αντιμέτωποι με δαπανηρές νομικές συνέπειες.

Ως μέρος των Όρων και Προϋποθέσεων τους, οι δωρεάν υπηρεσίες φωτογραφιών στοκ παραιτούνται από κάθε ευθύνη για ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν σε σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα ή την παραβίασή τους. Και είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε ποιος κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα μιας εικόνας. Αντίστοιχα, όταν χρησιμοποιείτε δωρεάν υλικό, να γνωρίζετε ότι δυνητικά καθιστάτε τον εαυτό σας ευάλωτο σε νομικές ενέργειες.

Τι είναι το Pixabay;

Το Pixabay ξεκίνησε το 2010 ως μια απλή βάση δεδομένων στοκ φωτογραφιών. Το 2012 μεταμορφώθηκε σε μια διαδραστική πλατφόρμα όπου ερασιτέχνες φωτογράφοι και εικονογράφοι μπορούσαν να προσφέρουν το υλικό τους δωρεάν. Με έδρα τη Γερμανία, η εταιρεία χρηματοδοτείται μέσω διαφήμισης για τους Shutterstock και iStock, δύο παρόχους που παρέχουν υλικό με πληρωμή.

Το Pixabay περιστρέφεται γύρω από την κοινότητα χρηστών της, ειδικότερα, αυτούς που δημιουργούν και ανεβάζουν τα πολυμέσα τους, καθώς και αυτούς που παρακολουθούν τα πρότυπα ποιότητας. Μέσα που εντυπωσιάζουν την «κριτική επιτροπή» προωθούνται στους συντάκτες του Pixabay, οι οποίοι, μετά τη θετική τους αξιολόγηση, το δημοσιεύουν στην πλατφόρμα.

Όλο το περιεχόμενο διατίθεται δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την καταβολή δικαιωμάτων για εμπορικούς και μη εμπορικούς σκοπούς. Για εμπορική χρήση εικόνων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων ή αντικειμένων, πρέπει να ληφθεί γραπτή συγκατάθεση ή αποδέσμευση ιδιοκτησίας.

Πως λειτουργεί το Pixabay;

Για να κατεβάσετε υλικό από το Pixabay δεν είναι αναγκαίος κάποιος λογαριασμός. Αν όμως δημιουργήστε ένα λογαριασμό κάθε φορά που κατεβάζετε υλικό δεν απαιτείται ο συνεχής έλεγχος captcha. Μπορείτε να συνδέσετε άμεσα το λογαριασμό σας στο Google με το Pixabay και να συνδέεστε αυτόματα.

Διαθέτει μετάφραση και στην Ελληνική Γλώσσα και οι αναζητήσεις είναι δυνατό να γίνουν και στα Ελληνικά.

Στο Pixabay θα βρείτε δωρεάν υλικό στις παρακάτω κατηγορίες:

  Φωτογραφίες
  Σκίτσα
  Διανύσματα – Vectors
  Βίντεο
  Μουσική
  Ηχητικά Εφέ
  Εικόνες GIF

Τι υλικό παρέχει δωρεάν το Pixabay?

Στο Pixabay θα βρείτε δωρεάν υλικό στις παρακάτω κατηγορίες:

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Pixabay;

Όλα όσα χρειάζετε να γνωρίζετε για το Pixabay και τους όρους χρήσης θα τα βρείτε στην ίδια την ιστοσελίδα του. Διαβάστε πριν κάνετε χρήση:

Επίσης διατίθεται ένα φόρουμ για τους χρήστες που μπορείτε να συμετέχετε και να αντλήσετε πολλές πληροφορίες. Δείτε το εδώ