Ελεύθερο Υλικό με το Pexels

Είτε δημιουργείτε μια ιστοσελίδα, μια εφαρμογή, μια παρουσίαση ή ένα βίντεο το σίγουρο είναι πως θα χρειαστείτε υλικό όπως φωτογραφίες, βίντεο, από τα πιο βασικά αντικείμενα τα οποία θα δώσουν καλύτερο αποτέλεσμα στην εργασία σας.

Δεν είναι αναγκαίος να έχετε ένα τεράστιο προϋπολογισμό για να αγοράσετε φωτογραφίες και βίντεο με δικαιώματα, καθώς υπάρχουν πολλές δωρεάν επιλογές.

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε μια από τις πιος δημοφιλείς, το Pexels.

Είναι πραγματικά δωρεάν το Pexels ;

Το δωρεάν ακούγεται καλό, αλλά μερικά πράγματα απαιτούν προσοχή και καλό είναι να τα θυμάστε. Εάν κάποιος έχει ανεβάσει μια φωτογραφία για την οποία δεν έχει τα δικαιώματα στο Pexels ή μια παρόμοια υπηρεσία όπως π.χ. το Pixabay και αποφασίσετε να τη χρησιμοποιήσετε, μπορεί γρήγορα να βρεθείτε αντιμέτωποι με δαπανηρές νομικές συνέπειες.

Κατά κύριο λόγο ως μέρος των Όρων και Προϋποθέσεων τους, οι δωρεάν υπηρεσίες φωτογραφιών στοκ όπως το Pexels παραιτούνται από κάθε ευθύνη για ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν σε σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα ή την παραβίασή τους. Και είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε ποιος κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα μιας εικόνας. Έτσι όταν χρησιμοποιείτε δωρεάν υλικό, να γνωρίζετε ότι δυνητικά καθιστάτε τον εαυτό σας ευάλωτο σε νομικές ενέργειες.

Τι είναι το Pexels;

Το Pexels ξεκίνησε το 2014 ως μια βάση δεδομένων στοκ φωτογραφιών με έδρα τη Γερμανία, η εταιρεία χρηματοδοτείται μέσω διαφημίσεων.

Το περιεχόμενο του Pexels διατίθεται δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την καταβολή δικαιωμάτων για εμπορικούς και μη εμπορικούς σκοπούς. Για εμπορική χρήση εικόνων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων ή αντικειμένων, πρέπει να ληφθεί γραπτή συγκατάθεση ή αποδέσμευση ιδιοκτησίας.

Πως λειτουργεί το Pexels;

Αν σας αρέσεο υλικό από το Pexels δεν είναι ανάγκη να έχετε ένα λογαριασμό στην ιστοσελίδα.

Διαθέτει μετάφραση και στην Ελληνική Γλώσσα και οι αναζητήσεις είναι δυνατό να γίνουν και στα Ελληνικά.

Τι υλικό παρέχει δωρεάν το Pexels?

Στο Pexels θα βρείτε δωρεάν υλικό στις παρακάτω κατηγορίες:

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Pexels;

Όλα όσα χρειάζετε να γνωρίζετε για το Pixabay και τους όρους χρήσης θα τα βρείτε στην ίδια την ιστοσελίδα του. Διαβάστε πριν κάνετε χρήση: