Επανασχεδιασμός & Ανανέωση Ιστοσελίδας

Μήπως η σελίδα σας χρειάζεται επανασχεδιασμό;

Η παρουσία της επιχείρησης σας στο διαδίκτυο είναι εξαιρετικά σημαντική και είναι σε άμεση συνάρτηση με την ιστοσελίδα σας.

Μια καλοφτιαγμένη ιστοσελίδα μπορεί να ενδυναμώσει αποτελεσματικά την διαδικτυακή επιχειρηματική ταυτότητα της επιχείρησης σας και να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να σας προτιμήσουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Σε αντίθετη περίπτωση μια κακοφτιαγμέμη, αργή ή απαρχαιωμένη ιστοσελίδα δεν θα δώσει καλή εντύπωση στους επισκέπτες, και όσο καλό και αν είναι το προϊόν ή η υπηρεσία που διαθέτετε, ο επισκέπτης θα είναι αρνητικά προκατειλημμένος.

Επίσης υπάρχει η άποψη ότι οι ιστοσελίδες πλέον δεν είναι τόσο σημαντικές, μιας και έχουν μεγάλη άνθηση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, Instagram κτλ. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς αμφιβολία είναι αναγκαία για την προβολή της επιχείρησης σας στο διαδίκτυο όμως η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει ένας δυνητικός πελάτης. Με μια σύγχρονη τεχνολογικά ιστοσελίδα σε συνδυασμό με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχετε τη δυνατότητα να χτίσετε μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία.

Παρότι λοιπόν οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ήδη ιστοσελίδα ή eshop, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό χρειάζεται ανασχεδιασμό και ανανέωση για πολύ σημαντικούς λόγους που αναφέρουμε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα της επιχείρησης πρέπει να είναι Responsive

Τι είναι το Responsive Design;

Το Responsive Design είναι μια σχεδιαστική προσέγγιση για τη δημιουργία ιστοσελίδων που προσαρμόζονται αυτόματα σε όλες τις συσκευές, όπως υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα. Πρακτικά με τον όρο responsive εννοούμε η ιστοσελίδα να προσαρμόζεται ανάλογα με την συσκευή που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης χωρίς να αλλιώνεται το τελικό περιεχόμενο.

Πως προέκυψε το Responsive Design;

Πριν την εμφάνιση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των τάμπλετ, όλες οι ιστοσελίδες φτιάχνονταν με γνώμονα τις οθόνες των σταθερών υπολογιστών. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία της πληροφορικής κατά τη δεκαετία 2010-2020 άλλαξαν δραματικά τις συνήθειες και οδήγησαν την πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου στο να χρησιμοποιεί έξυπνα κινητά τηλέφωνα για να σερφάρει στο διαδίκτυο. To responsive design με γνώμονα την προσαρμογή σε κάθε συσκευή, συνεχώς εξελίσεται για να καλύψει τις ανάγκες προβολής περιεχομένου στο διαδίκτυο ανεξαρτήτως συσκευής.

Σήμερα είναι αδιανόητο μια ιστοσελίδα να μη έχει δημιουργηθεί με responsive design. Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δείχνει και να λειτουργεί άψογα τόσο σε υπολογιστές, όσο σε ταμπλέτες και έξυπνα κινητά.

Η ιστοσελίδα της επιχείρησης πρέπει να εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης.

Αν τα προηγούμενα βήματα έχουν γίνει σωστά τότε η επιχείρηση σας διαθέτει μια όμορφη, λειτουργική και responsive ιστοσελίδα. Δυστυχώς όμως η επισκεψιμότητα είναι χαμηλή και υπάρχει μια βασική αιτία που συμβαίνει αυτό. γιατί πολύ απλά δεν έχει γίνει βελτιστοποίηση SEO (search engine optimization)

Τι είναι η βελτιστοποίηση SEO (search engine optimization);

Η βελτιστοποίηση SEO είναι διαδικασία βελτίωσης της ποιότητας και της ποσότητας της κίνησης σε μια ιστοσελίδα με εξειδικευμένες τεχνικές που θα εφαρμοστούν κατά την δημιουργία και την ενημέρωση των σελίδων, όπως π.χ. χρήση keywords, meta περιγραφές, σωστή δομή σελίδων και άρθρων, βελτίωση του περιεχομένου, η αύξηση του αριθμού των εξωτερικών συνδέσμων, η βελτίωση του κώδικα HTML, η βελτίωση του χρόνου φόρτωσης της σελίδας κλπ

Ποιος είναι ο στόχος της βελτιστοποίησης SEO (search engine optimization);

Αν όλα αυτά χρησιμοποιηθούν σωστά, οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης όπως η google, bing κλπ μπορούν να κατανοήσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και να το εμφανίσουν στα αποτελέσματα αναζήτησης, όταν κάποιος χρήστης ψάχνει κάτι σχετικό. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί ο σκοπός της βελτίωσης της προβολής μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης, ώστε σταδιακά να εμφανίζεται ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά

Η επιχειρηματική ιστοσελίδα πρέπει να έχει σύγχρονη σχεδίαση.

Ο αισθητικός σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι σημαντικός. Μια καλαίσθητη και ευχάριστη οπτικά ιστοσελίδα θα κρατήσει τον επισκέπτη περισσότερο και θα τον ενθαρρύνει να την ξαναεπισκεφτεί.

Αν η ιστοσελίδα της επιχείρησης σας έχει δημιουργηθεί πριν περισσότερα από 4-5 χρόνια και δεν έχει ανανεωθεί, είναι πολύ πιθανό ότι δεν ακολουθεί σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις και τεχνικές. Μια απαρχαιωμένη σχεδίαση είναι αντιληπτή στον μέσο επισκέπτη.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι επισκέπτες της ιστοσελίδας και ταυτόχρονα δυνητικοί πελάτες, πιθανόν να συσχετίσουν την άσχημη απαρχαιωμένη εικόνα με την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών και κατ’ επέκταση να σχηματίσει κακή άποψη για την ίδια την επιχείρησή σας.

Η επιχειρηματική ιστοσελίδα πρέπει να είναι γρήγορη

Μια αργή ιστοσελίδα όχι μόνο κουράζει και αποθαρρύνει τους επισκέπτες να την εξερευνήσουν, αλλά επίσης δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση από τις μηχανές αναζήτησης όπως η google, bing, duckduckgo κλπ. Οι αλγόριθμοι των πιο διάσημων μηχανών αναζήτησης, όταν αναζητούν και ταξινομούν τις ιστοσελίδες για τις προβάλλουν στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το χρόνο φόρτωσης της κάθε σελίδας.

Η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας είναι εξαιρετικά σημαντική.

Επίσης ένας άλλος σημαντικός λόγος σε σχέση με την γρήγορα απόκριση μιας ιστοσελίδας είναι ότι σύμφωνα με μελέτες, κάθε επιπλέον δευτερόλεπτο καθυστέρησης, ισοδυναμεί με δεκάδες χαμένους πιθανούς πελάτες. Σύμφωνα με μια έρευνα της Google, το 53% των χρηστών κινητών αφήνουν μια ιστοσελίδα αν δεν φορτώσει εντός 3 δευτερολέπτων και επιπλέον, σχεδόν το 80% των χρηστών που αντιμετωπίζουν κακή απόδοση αποφεύγουν τις σελίδες μόνιμα και δεν επιστρέφουν.

Στο internet το κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Στο internet το κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Η ιστοσελίδα της επιχείρησης σου πρέπει να έχει εύκολο περιβάλλον διαχείρισης.

Η συχνή ανανέωση του περιεχόμενου της ιστοσελίδας σας είναι πολύ σημαντική για την παρουσία της επιχείρησης σας στο διαδίκτυο.

Νέες παροχές, πρόσθετες πληροφορίες, προσφορές, δημοσιεύσεις εξειδικευμένα άρθρα και διάφορα άλλα, είναι περιεχόμενο που συχνά θέλει ανανέωση. Όλες αυτές τις διαδικασίες πρέπει να μπορείτε να τις κάνετε μόνοι σας, μέσα από το περιβάλλον της επιχείρησης έτσι ώστε να μην χρειάζεστε την συμβολή προγραμματιστή για την κάθε μικρή ή μεγάλη προσθήκη ή αλλαγή.

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία της ιστοσελίδας σας, πρέπει να έχει ένα περιβάλλον διαχείρισης φιλικό στη χρήση ώστε οι  αλλαγές και οι προσθήκες να μπορούν να γίνουν χωρίς να απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού. Μια τέτοια πλατφόρμα δεν είναι άλλη από το WordPress όπου είναι μια ιδανική λύση για τη χρήση στο σύγχρονο ψηφιακό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Με λίγες ώρες εκπαίδευση στο περιβάλλον διαχείρισης μιας ιστοσελίδας με WordPress θα μπορείτε να χειρίζεστε την ιστοσελίδα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η παρουσία σας στο διαδίκτυο θα γίνει μέρος της μηχανογράφησης της επιχείρησης σας.

Αναβάθμιση ιστοσελίδας με δυνατότητα πρόσβασης σε ΑΜΕΑ

Η αναβάθμιση μιας παλιάς ιστοσελίδας με δυνατότητα πρόσβασης για ΑΜΕΑ είναι αναγκαία για τους εξής λόγους:

  • Να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι πλέον ένα βασικό δικαίωμα, και οι ιστότοποι πρέπει να είναι προσβάσιμοι σε όλους, ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους.
  • Να βελτιωθεί η εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Η προσβασιμότητα βελτιώνει την εμπειρία χρήσης για όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ. Για παράδειγμα, οι χρήστες με χαμηλή όραση μπορούν να επωφεληθούν από ιστότοπους που χρησιμοποιούν μεγάλα γράμματα και έντονη αντίθεση, ενώ οι χρήστες με κινητικά προβλήματα μπορούν να επωφεληθούν από ιστότοπους που χρησιμοποιούν πλήκτρα πρόσβασης.
  • Να αποφευχθούν νομικές κυρώσεις. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οδηγία 2016/2102 για την προσβασιμότητα των ιστότοπων και των εφαρμογών ηλεκτρονικών υπηρεσιών απαιτεί από τους δημόσιους και τους εμπορικούς φορείς να διασφαλίσουν ότι οι ιστότοποί τους είναι προσβάσιμοι σε άτομα με αναπηρία.

Η αναβάθμιση μιας παλιάς ιστοσελίδας με δυνατότητα πρόσβασης για ΑΜΕΑ είναι μια επένδυση που αξίζει τον κόπο. Η προσβασιμότητα είναι ένα σημαντικό δικαίωμα, και η αναβάθμιση μιας ιστοσελίδας μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι όλοι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.

Εδώ είναι μερικά συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να γίνουν κατά την αναβάθμιση μιας παλιάς ιστοσελίδας για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα:

  • Χρήση κατάλληλων χρωμάτων και γραμματοσειρών. Τα χρώματα πρέπει να έχουν επαρκή αντίθεση μεταξύ τους, ενώ οι γραμματοσειρές πρέπει να είναι ευανάγνωστες σε διάφορα μεγέθη.
  • Χρήση κατάλληλων μορφών και μεγεθών κουμπιών. Τα κουμπιά πρέπει να είναι μεγάλα και εύκολα κλικ.
  • Χρήση κατάλληλων κειμενικών εναλλακτικών μορφών για εικόνες και πολυμέσα. Οι χρήστες με προβλήματα όρασης πρέπει να μπορούν να κατανοήσουν το περιεχόμενο των εικόνων και των πολυμέσων.
  • Χρήση κατάλληλων πλήκτρων πρόσβασης. Οι χρήστες με κινητικά προβλήματα πρέπει να μπορούν να περιηγηθούν στον ιστότοπο χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο.

Υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα εργαλεία και υπηρεσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην αναβάθμιση μιας παλιάς ιστοσελίδας με δυνατότητα πρόσβασης για ΑΜΕΑ.

Η ιστοσελίδα πρέπει να ανήκει στην επιχείρηση σας

Είναι πολύ σημαντικό η ιστοσελίδα να ανήκει στην επιχερηση σας, να ανήκει σε εσάς να είναι βασικό κομάτι της παρουσία σας στο διαδίκτυο και της διαδικτυακής επιχειρηματικής ταυτότητας του οργανισμού σας.

Η ιστοσελίδα της επιχείρησης σας πρέπει να είναι μοναδική και να ξεχωρίζει από τις σελίδες των υπόλοιπων ανταγωνιστών σας. Να φέρει την ταυτότητα της επιχείρησης που αντιπροσωπεύει και να μην είναι ένα κοινότυπο πρότυπο, ένα basic template στο οποίο έχουν αλλαχθεί οι φωτογραφίες και τα κείμενα.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε η ιστοσελίδα σας να μην είναι μια ακόμα αντιγραφή, από τις πολλές που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Η λύση στον επανασχεδιασμό ιστοσελίδας

Ο επανασχεδιασμός μιας ιστοσελίδας, συχνά μπορεί να είναι μια διαδικασία αρκετά απαιτητική και πολύπλοκη, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να σας απασχολεί.

Θα φροντίσουμε να έχετε μια καλαίσθητη, λειτουργική και σύγχρονη ιστοσελίδα με το μικρότερο δυνατό κόστος και χωρίς να σταματήσει η λειτουργία της σελίδας σας ούτε λεπτό.

Το κόστος για τον ανασχεδιασμό μιας επιχειρηματικής ή επαγγελματικής ιστοσελίδας παρουσίασης, είναι πολύ μικρό. Πρόκειται όμως για μια επένδυση το αποτέλεσμα της οποία σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και το κυριότερο τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας.

Επανασχεδιασμός ανανέωση Ιστοσελίδας wordpress

Παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην κατασκευή ιστοσελίδων. Παραδίδουμε στους πελάτες της μια πλήρως παραμετροποιήσιμη ιστοσελίδα με την πλατφόρμα του WordPress η οποία θα προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιχείρηση σας.